Най-вече през студените месеци на годината, ръцете трябва да

...
   Най-вече през студените месеци на годината, ръцете трябва да
Коментари Харесай

Как да се справим със студените ръце

   Най-вече през студените месеци на годината, ръцете би трябвало да бъдат държани на изсъхнало. Докато влагата се изпарява от кожата, кръвоносните съдове се свиват и кръвта не може да циркулира добре в дланите. Добре е да си подсигурите подобаващи ръкавици в студеното време, които да защищават вашите ръце от студа и да ги държат топли. Най-подходящи са тези, направени от вълна, тъй като задържат топлината по-дълго.

Използвайте розмариново масло

   Затоплящото масло от розмарин е много употребявано и практично домашно средство против студени ръце. Нарежете на едро 2-3 розмаринови клонки, поставете ги в добре затварящ се стъклен съд и ги залейте с първокачествен зехтин. Оставете ги да престоят няколко седмици на топло, само че не прекомерно слънчево място. След това изцедете маслото и го напълнете в подобаваща бутилка. При нужда и чувство за сухота, втривайте по малко от него в ръцете с кръгови придвижвания и оставете да попие в тях добре.

Джинджифил за положително кръвооросяване

   Чаят от джинджифил контролира кръвообращението и при постоянна приложимост може да постави завършек на студените ръце. За една чаша чай са задоволителни 1-2 шайби корен от джинджифил и според от желанието за степента на лютивост може да се нарежат на едно или настържат на ситно ренде. После се заливат с вряща вода, оставят се да се запарят за 5 минути, след което се прецеждат. По предпочитание, чаят може да се доовкуси с мед, оставя се да се охлади и се приема на дребни глътки.

Бани на ръцете

   След дълга разходка или престой навън, ръцете постоянно стават ледено студени. Баня на ръцете, с последователно прибавяне на топла вода, може да възвърне топлината в тях. За задачата, подобаващ съд се цялостни с вода, не по-топла от 38 градуса. След което поставяте ръцете си в него и ги оставяте да престоят към няколко минути, до момента в който не усетите, по какъв начин кръвообращението ви се усъвършенства и ръцете ви стартират да се стоплят.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР